Full fart på framefotbollen i Timrå!

Senaste helgen så arrangerade Norrlandskustens Framefotbollsklubb en prova på-dag för framefotbollen i Timrå. Dagen arrangerades i samarbete med IFAH Stockholms Arvsfondsprojekt Framefotboll med Parasportskola, Västernorrlands Parasportförbund och Medelpads fotbollsförbund.

Vilken otrolig dag det blev för dem unga framefotbolls stjärnorna i Timrå som under två timmar körde stenhårt med övningar och matcher. Dem fick även sällskap ute på planen i form av Linus Hallenius och Oscar Jonsson som till vardags spelar fotboll i Allsvenska GIF Sundsvall. Linus Hallenius som är långtidsskadad fick testa på att spela med en frame och första gången på flera veckor så fick den skadade skyttekungen återigen gör mål.

Norrlandskustens framefotbollsklubb startades under hösten 2021 av två väldigt drivna föräldrar vars son älskar fotboll. Tidigare har dem pendlat ner till Stockholm för att träna varannan helg, men nu har dem äntligen startat upp det första framefotbollslaget i Norrland! Projektet har stöttat med kopplingar till Västernorrlands Parasportförbund och en föreningsorganisation med en fungerande styrelse är nu snart ett faktum. Projektet har även kunnat låna ut en frame till föreningen så att en spelare som idag inte har en egen rollator till vardags kan vara med och spela.