Om oss

IFAH Parasport bildades 1959 och är en av Sveriges äldsta parasportföreningar. I mars 2021 blev IFAH Parasport beviljade ett treårigt projekt via Allmänna Arvsfonden för att etablera framefotboll i Sverige samt starta en parasportskola.

IFAH Parasport har alltid jobbat aktivt för att personer med funktionsnedsättningar ska få ett aktivt liv, och under senare år så har föreningen fokuserat på att även ge personer med mer omfattande funktionsnedsättningar en väg in i föreningslivet. Genom att anpassa idrotterna så finns det en möjlighet för alla att idrotta. 

Sveriges första framefotbollslag bildades 2019 och det var då första tanken på hur vi i IFAH Parasport kan utveckla detta och ha med i egen verksamhet. Vi funderade också på hur vi kan ge fler möjlighet att spela världens populäraste sport. Jo, genom att stötta föreningar som vill starta upp med inspirerande och roligt material i form av filmer, handbok och en hemsida fylld med allt du behöver veta för att lyckas på egen hand.

Uppsökande verksamhet

Projektet kan även komma ut till skolor och habiliteringar i Mälardalen för att erbjuda fler barn och ungdomar möjligheten att prova på framefotboll där de befinner sig.

Vi tar med rollatorer och allt material som behövs för att hålla i ett riktigt framefotbollspass på plats på skolorna och habiliteringarna. Det kan både vara som idrottslektion eller aktivitet på fritids efter skolan.
Allt detta är självklart helt gratis, och alla våra duktiga ledare har visat upp utdrag ur belastningsregistret.

Kontakta oss

Christoffer Petersson och Filippa Bocangel jobbar som projektledare för projektet Framefotboll med Parasportskola. Nyfiken på mer? Tveka inte att höra av er till oss!

Christoffer Petersson
Ansvarig projektledare med fokus på framefotbollens utveckling christoffer.petersson@ifah.se
076 – 319 31 34
Filippa Bocangel
Assisterande projektledare med fokus på Parasportskolan
filippa.bocangel@ifah.se
076 – 319 31 35

Våra samarbets­partners

Som stöd till projektet finns dessa samarbetspartners som stöttar med kompetens och erfarenhet för att utveckla framefotbollen i Sverige.