Om oss

IFAH Parasportförening bildades 1959 och är en av Sveriges äldsta parasportföreningar. Mellan 2021-2024 drev IFAH Parasportförening ett treårigt projekt med stöd av Allmänna Arvsfonden. Syftet med projektet var att etablera framefotboll i Sverige samt starta en parasportskola.

IFAH Parasportförening har alltid jobbat aktivt för att personer med funktionsnedsättningar ska få ett aktivt liv, och under senare år så har föreningen fokuserat på att även ge personer med mer omfattande funktionsnedsättningar en väg in i föreningslivet. Genom att anpassa idrotterna så finns det en möjlighet för alla att idrotta. 

Sveriges första framefotbollslag bildades 2019 och det var då första tanken på hur vi i IFAH Parasportförening kan utveckla detta och ha med i egen verksamhet. Vi funderade också på hur vi kan ge fler möjlighet att spela världens populäraste sport. Jo, genom att stötta föreningar som vill starta upp med inspirerande och roligt material i form av filmer, handbok och en hemsida fylld med allt du behöver veta för att lyckas på egen hand.

Kontakta oss

Christoffer Petersson och Filippa Bocangel jobbade som projektledare för projektet Framefotboll med Parasportskola. Nyfiken på mer? Tveka inte att höra av er till oss!

Christoffer Petersson
Ansvarig projektledare med fokus på framefotbollens utveckling christoffer.petersson@ifah.se
076 – 319 31 34
Filippa Bocangel
Assisterande projektledare med fokus på Parasportskolan
filippa.bocangel@ifah.se
076 – 319 31 35

Våra samarbets­partners

Som stöd till projektet finns dessa samarbetspartners som stöttar med kompetens och erfarenhet för att utveckla framefotbollen i Sverige. 

Do you need more information in English or another language?

This website has not been fully translated. If you need to translate some of the pages on this website you can use Google translate if your web browser is Google Chrome.

Follow the steps below if you are using Google Chrome:

  1. Open the webpage you want translated in Google Chrome.
  2. Right-click anywhere on the page.
  3. Click on ”Translate to English/other languages”.
  4. A small tool window appears up in the right corner of your web browser.
  5. Click on your desired language.
  6. If you cannot see your desired language in the translation tool, click on the three small dots and choose another language.
  7. The page is now automatically translated.