Stor succé för framefotbollen i den första upplagan av Stockholmsspelen

Helgen 13-14 maj så spelades Stockholmsspelen för allra första gången där IFAH Parasport stod som arrangör. Framefotboll, bordtennis, boccia och framerunning stod på schemat, utöver idrotterna så fanns det även möjlighet att testa på IFAH:s Parasportskola.

Tanken med denna tävling var att det skulle vara fokus på att ha roligt, träffa andra och känna gemenskap. Även om det är tävling så tryckte IFAH Parasport på att helgen skulle kännas som en stor träning. Det var många spelare i framefotbollen som tävlade för allra första gången och då ska inte steget från träning till tävling ska kännas så stort. Tävling ska vara glädje, pepp och lite pirr i magen när man är barn och inte fokus på att bara vinna, vara bäst och känna press.

Fyra lag och ca 30 spelare kom till spel i framefotbollen, där dem anmälda lagen var:

  • Stockholm Framefotboll IF – ViLirare
  • Stockholm Framefotboll IF – ICA
  • FIFH Malmö
  • Norrlandskustens Framefotbollsklubb

Helgen började med gruppspel under lördagen där alla lag mötte alla. Det blev många tuffa matcher för dem unga spelarna, men att utvecklingen av lagen och framefotbollen har gått framåt var det ingen fråga om. FIFH Malmö gick igenom gruppspelet obesegrade och med målskillnad på hela 25-0, men trots det så var det många tuffa matcher för skånelaget. Tvåa i gruppspelet kom Norrlandskustens Framefotbollsklubb, trea Stockholm Framefotboll IF ViLirare och fyra Stockholm Framefotboll IF ICA.

På söndagen var det dags för slutspel. Där semifinal ett spelades mellan Stockholm Framefotboll IF ICA – FIFH Malmö. Redan här märkte vi att nervositeten från lördagens matcher hade släppt och ett hedersamt Stockholms Framefotboll IF ICA stod upp bra mot dem skånska suveränerna, men tillslut så blev slutresultatet 6-0 till FIFH Malmö.

Semifinal 2 spelades mellan Norrlandskustens Framefotbollsklubb och Stockholms Framefotboll IF ViLirare. Här blev det en väldigt jämn tillställning och under en längre tid så stod 1-1 i matchen fram tills matchens slutskede då Norrlandskustens spelare pressade in seger målet som betydde slutresultatet 2-1 som tog dem till den historiska första finalen.

I finalen ställdes FIFH Malmö det obesegrade skånelaget mot Norrlanskustens Framefotbollsklubb, debutanterna från Norrland.
Skåningarna tog snabbt initiativet i matchen och tog ledningen med 3-0, men mot slutet så släppte Malmö in det första målet för turneringen när norrlänningarna och nerverna började synas. Trots en heroisk forcering på slutet, så kunde inte Norrlandskustens Framefotbollsklubb rå på sig FIFH Malmö som tog hem den första pokalen någonsin i Stockholmsspelen.

STORT GRATTIS SÄGER VI TILL FIFH MALMÖ!

Årets Fair Play pris gick till Vide Lantz från Norrlandskustens Framefotbollsklubb som visade sportmanship och kamratskap på hög nivå under hela turneringens gång.

Vi tackar alla funktionärer, sponsorer, spelare och ledare för en härlig helg i Skärholmshallen, och önskar alla välkomna tillbaka till Stockholmsspelen nästa år igen.

Bilder från helgen hittar ni här nedanför. Känn er fria att använda bilderna i sociala medier men tagga då IFAH Parasport i samband med att ni lägger upp bilderna.